Smärta och smärtbehandling hos barn och ungdomar

Feilmelding

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 av /home/4/n/norskbarnesmerte/www/drupal/includes/common.inc).

 

Ny (2016) og grundig bok om smerte og smertebehandling til barn og ungdom.

 

Den tar for seg grunnlaget i smertefysiologi og anatomi og bygger videre til den praktiske tverrfaglige behandlingen av smerte hos barn og ungdommer.

De siste årenes forskning og erfaring er inkludert i denne boken. 

Her finner man grundig innføring i de ulike smertevurderingsverktøyene som kan brukes i barnepopulasjonen, farmakologisk behandling, fysioterapi, aspekter ved barnets utvikling med tanke på kommunikasjon av smerte og kommunikasjon mellom helsearbeidere og barnepasienten.

Det er også viet oppmerksomhet til langvarig smerte og behandling av smerte hos nyfødte. 

Boken er skrevet for leger i grunnutdanning og allmennleger, men vil være av interesse for  alle som jobber med barn i helsevesenet; sykepleiere, psykologer, fysioterapeuter, helsesøstre, barneleger og anestesileger. 

God lesning!

 

Bilderesultat for stefan lundeberg

Dr. med. PhD Stefan Lundeberg er overlege ved Smärtbehandlingsenheten för Barn, Astrid Lindgrens Barnsjukus, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm. 

Han har forfattet en rekke lærebøker om smertebehandling og smertefysiologi, i tillegg til at han har publisert en rekke artikler på området. 

 

Norsk Barnesmerteforening © 2016